Naptár

április 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Chriss blogja

elsösorban film de anime zene és minden ami még eszembe jut

Friss topikok

  • koimbra: Az utóbbi idők legjobb horrorja volt, félelmetes (2008.12.02. 14:21) [REC]
  • Gab: ezt már láttam, úgy 2 éve. Kár hogy törölték. (2008.10.20. 16:38) Török StarWars...
  • Pannika: A közeli idegenek című filmet keresem, aki esetleg tud segíteni, kérem jelentkezzen. Köszi (2008.10.04. 01:12) A Stranger of Mine (Közeli idegenek)
  • Koimbra: Ez is már vagy fél éve ment az amcsi mozikba, nálunk meg még se híre se hamva...megnézném már (2008.04.04. 11:57) 3:10 to Yuma
  • Koimbra: Egy nézhető film volt szerintem, semmi több (2008.04.04. 11:56) War

2008.03.16. 18:34 ssirhC

El Orfanato - Az árvaház

Rövidebb-hosszabb kihagyás után egy újabb spanyol alkotással folytatom. A műfaj thriller-horror, hasonlóan az előző postban tárgyalt [REC]-hez, de mégis, ez a film teljesen más mint az előbb említett mű. A történet sok szempontból nem hoz újat, többször láttunk már hasonló elgondolásokat, mégis Juan Antonio Bayona rendezőnek (akinek ez az első komolyabb rendezése) sikerült valami maradandót alkotnia. A történet szerint Laura (Belén Rueda), férjével Carlossal és fiával Simónnal, visszaköltözik az árvaházba - ahol gyerrekként nevelkedett - hogy újra megnyissák azt és árva ill. beteg gyerekeket fogadjanak be és neveljék őket. A fiuk azonban, akiről nem sokkal később megtudjuk, hogy nem a saját gyerekük, hanem örökbe fogadták valamint súlyos beteg, hamarosan "láthatatlan barátokkal" kezd el beszélgetni. Simón, miután megtudja a fentebb említett dolgokat rejtélyesen eltűnik. Innentől kezdve láthatjuk, amint Laura egyre elkeseredettebben keresi a fiát, eleinte a rendőrség, később már  egy médium segítségével. A történetben keveredik a valóság és a természetfeletti, eleinte a valóság a hangsúlyosabb, később a természetfeletti dolgok veszik át a vezető szerepet. A filmnek a vége felé egyre sötétebb, szomorúbb és elkeseredettebb a hangulata, ahogy a szereplőké is, és hát ezek az érzések a nézőre is kihatnak. A képi világ, a hangok, a színészi játék mind-mind kiválóak. Végezetül úgy gondolom, hogy ezt a filmet mindenképpen érdemes megnézni, leginkább annak aki szereti ezt a műfajt, de azoknak is ajánlom akik valami egyedire vágynak.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0464141/
IMDb értékelés: 7.8/10 (6975 szavazat)
Trailer:

Szólj hozzá!


2008.02.07. 19:52 ssirhC

[REC]

Fantasztikus. Azt azért nem mondanám h filmtörténeti fordulóponthoz érkeztünk, emellett az áldokumentum műfaj létezik már egy ideje (Blair Witch Projekt pl.), de mégis horror műfaján belül és úgy általában is, egy igazán emlékezetesen művet sikerült produkálnia a spanyol filmiparnak. A film felépítése kiváló, és habár meglehetősen egyszerű a történet - maga a stílus amivel sikerült ezt az egészet bemutatni - háttérbe szorítja ezt az egyszerűségét. Arról van szó tehát, h egy forgatócsoport (egy riporternő és a kameraman) a "Mialatt önök alszanak" című sorozat egy részét a tűzoltókkal forgatják, egy bevetésükre kísérik el őket. Minden rutineljárásnak indul, ám amikor megérkeznek a lépcsőházba (ahol gyakorlatilag az egész film játszódik a továbbiakban) kiderül h egy fertőzés tört ki, és rövidesen az egész ház karantén alá kerül. A fertőzéstől rendkívül agresszívak lesznek az áldozatok, emellett nyálon át terjed - nem először látunk ilyet - lásd 28 Nappal (ill. Héttel) később. Innentől megkezdődik a szokásos őrület, erről nem is szeretnék többet írni. Mint már említettem, a [REC] egy afféle áldokumentumfilm, egy kézikamerával felvéve - ennek köszönhetően nincsenek fix állások, a kép ugrál, sokszor alig látunk valamit - valóban rendkívül hiteles az egész, ám ennek ellenére (legalábbis számomra) egyáltalán nem volt zavaró. Sokszor lekapcsolják a kamerát, vagy épp elmegy a világítás - ezáltal is fokozva a realitást. A hangok is rendben vannak, minden szereplő kiválóan beleéli magát a szituációba, egy-két helyen még némi poént is felfedezhetünk. Hazai bemutató nem tudom mikor lesz (ha lesz egyáltalán) úgyhogy azt kell mondanom h akit érdekel az egyelőre kénytelen lesz más úton beszerezni. Én csak ajánlani tudom!
IMDb: http://imdb.com/title/tt1038988/
IMDb értékelés: 7.9 (955 szavazat)
Trailer:
 

1 komment


2008.02.05. 22:34 ssirhC

Into the Wild - Út a vadonbaRégen láttam már filmet ami olyan hatással volt rám mint ez. Az Into the Wild egy megtörtént esetet dolgoz fel - Christopher McCandless történetét - akit egyébként az eddig számomra nem túlságosan ismert (Alpha Dog) Emile Hirsch alakít - zseniálisan. (A rendező pedig nem más, mint az eddig inkább színészként ismert Sean Penn.) A történet az ő útját (és egyben belső fejlődését) meséli el, a diplomázástól egészen a tragikus végkifejletig. Miután sikeresen (és osztályelsőként) lediplomázott, Chris minden megtakarított pénzét eladományozza, és hátrahagyva mindent - minden szó és tervezés nélkül - elhatározza h Alaszkába megy, és ott fog élni, távol mindentől - de leginkább az emberi civilizációtól. Útja során sok emberrel találkozik, van akivel többször is, és ő maga is változik eközben - de akikkel találkozik azokat is megváltoztatja. Közben egyébként végig az "Alexander Supertramp" álnevet használja. Végül sikeresen eljut Alaszkába, ahol talál egy elhagyatott buszt (Magic Bus) - és bele is költözik. A film egyébként nem egyidőben, lineárisan mutatja be a történetet, hanem felváltva látjuk a múltat és a jelent. A múlt az Alaszkába vezető utat mutatja be, a jelen pedig az az időszak amikor Chris a buszban él. Mint ahogy a fentebb már említettem a történetnek tragikus a vége - amihez sok dolog hozzájárult (nem volt megfelelő felszerelése, nem volt térképe, nem sikerült a vadászat - valamint a mérgező bogyók és az éhezés) - több helyi nyilatkozott úgy, hogy mindez elkerülhető lett volna és hogy így nekivágni Alaszkának felér az öngyilkossággal. Lényeg a lényeg ez a film a szeretetről szól - "az igazi öröm az amit megoszthatunk valakivel". Chris útjának okai az állandó otthoni viták a szülei közt és az h az apja hazudott neki, de leginkább a hatalmas szabadságvágya. Ez a film egy mestermű - a történet ami megragad, a kíváló szinészi játék és rendezői munka, a csodaszép tájak, a közeli képek a természetről és a mondanivaló. Mindenkinek csak ajánlani tudom - hazai mozibemutató: 2008.04.03!
IMDb: http://imdb.com/title/tt0758758/
IMDb értékelés: 8.2 (9164 szavazat)
Trailer:

1 komment


2008.01.21. 19:17 ssirhC

Tau ming chong - The WarlordsJelen írásom tárgya a Warlords, egy nyugatias stílusú, kínai-hongkongi történelmi háborús dráma - az 1973as "The Blood Brothers" remake-je. Ezt az előbb említett filmet nem láttam, éppen ezért nem szeretném, és nem is tudom a két filmet összehasonlítani. Tulajdonképpen minden elvárás nélkül kezdtem bele a filmbe, mindössze a film trailerére hagyatkoztam, ill. h a főszereplő Jet Li - ami persze nem véletlen - de erről később. A történet tehát gyakorlatilag adott volt, mind az eredeti film miatt, mind a sztori történelmi jellegéből adódóan. Ma Xinyi tábornok (Jet Li) miután a háborúban szörnyű vereséget szenvedett, és minden emberét lemészárolták - egyedül ő maradt életben - beáll a helyi banditákhoz. Csakhamar vérszerződést köt a két vezérrel (Er-Hu és Wen-Xian) és elhatározzák (Ma Xinyi javaslatára), h vezetésükkel a banditák beállnak a Quing seregbe. A film első felében gyakorlatilag végig háborúznak, csata csatát követ, tucatjával hullanak az emberek, Ma Xinyi tábornok vezetésével sorra foglalják el a városokat. Közben persze kezdenek a testvérek letérni a helyes útról, egyre inkább azzá válnak, amik ellen harcolnak. Közben Ma Xinyi és Er-Hu testvér felesége Lian egymásba szeretnek. Ma Xinyi politikai babérokra tör, kormányzóvá nevezi ki a császárnő - és innentől kezdve a testvérek visszavonhatatlanul eltávolodnak egymástól - és minden pillanattal közelebb kerülnek a végkifejlethez, ami - mivel történelmi drámáról van szó - nem éppen happy end. Hát ennyit a történetről röviden. A film 40 millió dollárból készült el, aminek a nagy része Jet Li kifizetésére ment el, aki ugyan jól látssza a szerepét, és nemzetközileg elismert színész és harcművész - ehhez mérten az ő neve a garancia arra h külföldön is megnézzék a filmet - de éppen ez a legnagyobb probléma is - nem ő a legalkalmasabb erre a szerepre, és nélküle több pénz jutott volna a filmre is. Félreértés ne essék, mindegyik szereplő jól játszik, habár néha úgyéreztem túljátsszák a szerepüket - egyébként általában az a problémám a kínai filmekkel h úgy érzem mintha kapkodnának, gyors dialógusok, néha érthetetlen jelenetek - mindezek ellenére jó volt a film - de még van hová fejlődni. Erre persze nem azt értem h minden filmnek amerikai stílusúnak kell lenni - csak azt mondom h amilyen ütemben Kína jelenleg fejlődik, nem ez lesz az utolsó ilyen költségvetésű és horderejű film (valamint történelmileg is van mit elmesélniük). A csatajelenetekben is van némi kivetnivaló, néhol túljátszottak és történelmileg sem teljesen hitelesek. Mivel nem értek kínaiul (angol felirattal néztem) így igazából csak azt mondom amit máshol is írtak - h nyelvileg sem stimmel a film (délen északi nyelvjárás stb). A film tehát összességében nem volt rossz - sőt valószínűleg még meg fogom nézni - ennek ellenére még többet is ki lehetett volna hozni belőle. Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom, h legalább egyszer nézze meg ha teheti - hazai megjelenésről bármilyen formában gőzöm sincs.
IMDb link: http://www.imdb.com/title/tt0913968/
IMDb értékelés : 7.8/10 (992 szavazat)
Trailer:

Szólj hozzá!


2008.01.19. 13:20 ssirhC

The NinesMár az elején le kell szögeznem: ezt a filmet lehet szeretni és utálni. Köztes megoldás nincs. Ha valaki szereti, az egy maradandó filmélménnyel lesz gazdagabb, aki utálja az átkozza az egész filmet és szeretné visszakapni ezt a másfél órát az életéből. Én az első csoportba tartozom - nekem "bejött" a film, nagyon egyedi és érdekes volt. A főszereplő Ryan Reynolds - akit eddig leginkább vígjátékokban láthattunk [ilyen volt pl. nagy kedvencem a Buliszervíz (Van Wilder)] - de ebben a filmben bebizonyította, h sokoldalú színész és megbírkózik komolyabb szerepekkel is. Lényeg a lényeg - a filmben 3 történetet láthatunk, mindhárom történet főszerepében Ryan Reynolds [Gary, Gavin, Gabriel], ill. 2 hölgy - Hope Davis [Sarah, Susan, Sierra] és Melissa McCarthy [Margaret, Melissa, Mary]. Az első történet főszereplője Gary, egy színész - a jól futó Crime Lab főszereplője. Miután véletlenül felgyújtja a házát és bedrogozva karambolozik, háziőrizetbe kerül, egy éppen New Yorkban tartozkodó tv-producer házába. Margaret lesz az aki figyel rá, és hamarosan közel kerülnek egymáshoz. A szomszédban élő Sarah azonban közéjük áll, és elmondja Garynek, h szerinte nem illenek össze és szerinte ő egy 9es a 10es skálán, ezért "keresse a kilenceseket". Érdemes figyelni a jelekre már az első történetben is: amikor telefonálás közben azt fejtegeti Gary, h miért nincsen köldöke? A második történet főszereplője Gavin - egy tv-producer, aki "Knowing" című sorozatán dolgozik. Főszereplője az itt saját magát alakító Melissa McCarthy, akit férje, a néma kislányával együtt hagy egy autóban, amíg ő segítségért megy. A sorozatot szeretik az emberek (vagyis egyelőre csak a tesztközönség) , de a túlsúlyos Melissát le akarják cserélni egy szebb nőre. Ekkor jön Susan a csatorna menedzsere (vagy vmi ilyesmi) és választás elé állítja Gavint : vagy kirakja Melissát, vagy a műsora ugrik. A műsorát választja, ezért véglegesen összeveszik Melissával. A harmadik történet maga a "Knowing" című sorozat, ahol Gabriel, aki egy szoftverfejlesztő, családjával kirándulni megy, de az aksi lemerül a kocsiban, ezért segítségért indul hátrahagyva néma lányát és feleségét. Útközben találkozik Sierrával, aki felajánlja neki a segítségét. Hosszas bolyongás után azonban elárulja neki, h ki is ő valójában, és mit jelent az a bizonyos kilences. A három történet egyébként bizonyos pontokon kapcsolódik egymáshoz: az elsőben Gary Gavin házában lakik, a második történetben lévő sorozat főszereplője pedig Gabriel. Mindhárom sztorinak más a műfaja egyébként: míg az első egy könnyed vígjáték, addig a második egy reality-show, a harmadik pedig egy thriller drámai befejezéssel.
IMDb: 7.6/10 link: http://www.imdb.com/title/tt0810988/
Trailer:

Szólj hozzá!


2008.01.12. 16:53 ssirhC

He Was a Quiet ManBob Maconel (Christian Slater) egy középosztálybeli, szürke, visszahúzódó hivatalnok - az élete szörnyen egyhangú, a jövőre nézve nincsenek jobb kilátásai, nincsenek barátok (hacsak a képzeletének szüleményét, a beszélő aranyhalat nem vesszük barátnak) se család - talán a főnöke az egyetlen akinek egyáltalán feltűnik a létezése, de ő is szanaszét szivatja. Bob végül besokall és elhatározza h rendez egy kis munkahelyi mészárlást, de váratlan fordulat történik és elvégzi helyette egy munkatársa a piszkosmunkát. Bob miután látja, h álmai nőét (akit nem más játszik mint a gyönyörű Elisha Cuthbert) is lelőtte a gyilkos - végez vele - és ezáltal gyökeresen megváltozik az élete : hős lesz belőle. Vanessa végül nem hal meg, de tolószékbe kényszerül. Bobot kinevezik kreatív igazgatónak (vagy vmi hasonlónak) hirtelen mindenki a barátja lesz, és úgy tűnik - tökéletesen alakul az élete. Vanessa azonban megkéri h "fejezze be a munkát amit a kollégája elkezdett" azaz segítsen neki meghalni. Bob persze nem képes teljesíteni a kérést - és csodák csodája Vanessa állapota hirtelen javulni kezd. Innentől kezdve minden happy, de persze érzi az ember, h valami nem klappol. A film utolsó 10 percében aztán vesz egy 180º-os fordulatot és hát... nos nem akarom lelőni a "poént".  Amúgy az egész múvi alatt rossz érzésem volt (depressziós hangulat) egyrészt sajnáltam a szerencsétlen főszereplőt másrészt viszont úgy vélem mindenki a saját életének a kovácsa, és csak az ő hibája (bár nem ismerjük a múltját) h ilyen sivár és egyhangú az élete, ő maga pedig egy igazi szerencsétlen. Vanessáról is kiderül h nem csak egy ártatlan mosolygós lány, hanem egy igazi törtető kurva, a szavaival élve azért jutott olyan hamar a csúcsra mert "ő szopik legjobban az egész államban". Az igazgatót (Shelby) William H. Macy alakítja, akinek ugyan nem sok szerepe van a filmben de azt jól hozza. Végül nem ejtettem még szót a főszereplőről akit nem más alakít mint Christian Slater. Zseniális - egyszerűen nem tudom más szóval jellemezni. Szinte alig ismertem rá először - tökéletesen hozza a szerepét (nem lehet kellemes egy ilyen ember bőrébe bújni). Végül csak annyi h persze mindenkinek ajánlom a filmet, megjelenési dátumról fogalmam sincs, viszont itt egy IMDb (ahol eddig 8.0-án áll a film) link:  http://www.imdb.com/title/tt0760311/
Trailer:

1 komment


2008.01.10. 20:09 ssirhC

E.T. török módra :)

Találtam még egy szörnyű török re-maket ... hát nemtom kb eldobtam az agyam :)

1 komment · 1 trackback


2008.01.09. 13:53 ssirhC

Török StarWars...

2 komment


2008.01.09. 13:45 ssirhC

Teljes sokkhatás : Török és brazil StarWars múvik !
A képek magukért beszélnek :)

Szólj hozzá!


2008.01.04. 17:27 ssirhC

Summer Wine - Moimir Papalescu and The Nihilists

Legjobb verzió az eredeti után :)

Szólj hozzá!