Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Chriss blogja

elsösorban film de anime zene és minden ami még eszembe jut

Friss topikok

  • koimbra: Az utóbbi idők legjobb horrorja volt, félelmetes (2008.12.02. 14:21) [REC]
  • Gab: ezt már láttam, úgy 2 éve. Kár hogy törölték. (2008.10.20. 16:38) Török StarWars...
  • Pannika: A közeli idegenek című filmet keresem, aki esetleg tud segíteni, kérem jelentkezzen. Köszi (2008.10.04. 01:12) A Stranger of Mine (Közeli idegenek)
  • Koimbra: Ez is már vagy fél éve ment az amcsi mozikba, nálunk meg még se híre se hamva...megnézném már (2008.04.04. 11:57) 3:10 to Yuma
  • Koimbra: Egy nézhető film volt szerintem, semmi több (2008.04.04. 11:56) War

2008.01.21. 19:17 ssirhC

Tau ming chong - The Warlords



Jelen írásom tárgya a Warlords, egy nyugatias stílusú, kínai-hongkongi történelmi háborús dráma - az 1973as "The Blood Brothers" remake-je. Ezt az előbb említett filmet nem láttam, éppen ezért nem szeretném, és nem is tudom a két filmet összehasonlítani. Tulajdonképpen minden elvárás nélkül kezdtem bele a filmbe, mindössze a film trailerére hagyatkoztam, ill. h a főszereplő Jet Li - ami persze nem véletlen - de erről később. A történet tehát gyakorlatilag adott volt, mind az eredeti film miatt, mind a sztori történelmi jellegéből adódóan. Ma Xinyi tábornok (Jet Li) miután a háborúban szörnyű vereséget szenvedett, és minden emberét lemészárolták - egyedül ő maradt életben - beáll a helyi banditákhoz. Csakhamar vérszerződést köt a két vezérrel (Er-Hu és Wen-Xian) és elhatározzák (Ma Xinyi javaslatára), h vezetésükkel a banditák beállnak a Quing seregbe. A film első felében gyakorlatilag végig háborúznak, csata csatát követ, tucatjával hullanak az emberek, Ma Xinyi tábornok vezetésével sorra foglalják el a városokat. Közben persze kezdenek a testvérek letérni a helyes útról, egyre inkább azzá válnak, amik ellen harcolnak. Közben Ma Xinyi és Er-Hu testvér felesége Lian egymásba szeretnek. Ma Xinyi politikai babérokra tör, kormányzóvá nevezi ki a császárnő - és innentől kezdve a testvérek visszavonhatatlanul eltávolodnak egymástól - és minden pillanattal közelebb kerülnek a végkifejlethez, ami - mivel történelmi drámáról van szó - nem éppen happy end. Hát ennyit a történetről röviden. A film 40 millió dollárból készült el, aminek a nagy része Jet Li kifizetésére ment el, aki ugyan jól látssza a szerepét, és nemzetközileg elismert színész és harcművész - ehhez mérten az ő neve a garancia arra h külföldön is megnézzék a filmet - de éppen ez a legnagyobb probléma is - nem ő a legalkalmasabb erre a szerepre, és nélküle több pénz jutott volna a filmre is. Félreértés ne essék, mindegyik szereplő jól játszik, habár néha úgyéreztem túljátsszák a szerepüket - egyébként általában az a problémám a kínai filmekkel h úgy érzem mintha kapkodnának, gyors dialógusok, néha érthetetlen jelenetek - mindezek ellenére jó volt a film - de még van hová fejlődni. Erre persze nem azt értem h minden filmnek amerikai stílusúnak kell lenni - csak azt mondom h amilyen ütemben Kína jelenleg fejlődik, nem ez lesz az utolsó ilyen költségvetésű és horderejű film (valamint történelmileg is van mit elmesélniük). A csatajelenetekben is van némi kivetnivaló, néhol túljátszottak és történelmileg sem teljesen hitelesek. Mivel nem értek kínaiul (angol felirattal néztem) így igazából csak azt mondom amit máshol is írtak - h nyelvileg sem stimmel a film (délen északi nyelvjárás stb). A film tehát összességében nem volt rossz - sőt valószínűleg még meg fogom nézni - ennek ellenére még többet is ki lehetett volna hozni belőle. Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom, h legalább egyszer nézze meg ha teheti - hazai megjelenésről bármilyen formában gőzöm sincs.
IMDb link: http://www.imdb.com/title/tt0913968/
IMDb értékelés : 7.8/10 (992 szavazat)
Trailer:

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://chriss.blog.hu/api/trackback/id/tr26306235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása